Sveti Vlas

Sveti Vlas

În ultimii 3 ani am petrecut câte un weekend minunat în Sveti Vlas. Deși ne ghidăm după principiul că viața este prea scurtă pentru a merge de două ori în același loc, atunci când te simți bine undeva, din toate punctele de vedere, și nu ai nici prea mult timp la dispoziție, faci și “compromisuri” și revii. Pentru noi a devenit deja o tradiție ca în luna august, în jurul Sf. Marii, să mergem sâmbătă dimineața și să ne întoarcem luni seara.

În stațiune se ajunge destul de ușor, însă trebuie să folosiți Waze sau Google Maps pentru a avea traseul predefinit. Unele indicatoare sunt destul de prost poziționate sau lipsesc și, majoritatea, sunt în limba bulgară. Aveți grijă la intrarea pe autostradă! Este posibil să nu o nimeriți din prima, așa cum ni s-a întâmplat și nouă prima dată.

Sveti Vlas, bijuteria stațiunilor bulgărești, este o staţiune modernă aflată la 360 km de Bucureşti, între Nessebar (la 8 km depărtare)/Sunny Beach (la 4 km depărtare) şi Elenite.

Complexurile turistice sunt localizate pe malul mării, au piscine, spații verzi frumos amenajate, parcări (majoritatea) dar și o arhitectură deosebită. Pentru copii au amenajate locuri de joacă si piscine cu apă mică.

În afară de hoteluri există și complexuri de apartamente care se pot închiria în regim hotelier și care au dotări corespunzătoare.

Sveti Vlas a devenit o destinaţie turistică preferată pentru ruși. Nivelul turiștilor este peste cel mediu, marca mașinilor parcate în fața hotelurilor și a restaurantelor dovedind această afirmație.

Stațiunea mai este numită și stațiunea fraților Dinev, aceștia construind majoritatea hotelurilor și investind masiv în această stațiune.

Noi am stat în 2 locuri:

  • Complexul Manastirea – tot complexul se află pe un deal cu vedere la întreg golful. Locaţia este printre cea mai populară printre turişti, cu apartamente spaţioase şi bine dotate, situate în jurul unor grădini pline de verdeaţă. Revin cu un review la acest loc minunat.
  • Marina Sunrise Complex – conceput pe patru etaje, hotelul de 4* se află aproape de plajă și port, în spatele hotelului aflându-se piscina. Camerele au bucătărie utilată. Un review separat va exista și pentru el.

Portul Dinevi este un port cochet, modern, care atrage sute de yacht-uri care de care mai luxoase. O plimbare pe promenada portului, la ceas de seară, în timp ce briza mării va aduce miresmele îmbietoare de la nenumăratele restaurante iar ochii vor fi încântați de de luminile hotelurilor din Sunny Beach și Nessebar vă va bucura sufletul.

Totodată, oricine poate închiria o barcă pentru a merge spre Varna, Sozopol şi Balchik sau chiar în Turcia şi Grecia.

Plaja este destul de îngustă și se continuă practic cu plaja din Sunny Beach. Este amenajată cu șezlonguri, umbreluțe și baldachine amplasate pe platforme de lemn cu perne confortabile în diferite culori. Există spaţii de joacă amenajate pentru copii și teren pentru practicarea sporturilor pe nisip. Salvamarii sunt la datorie de la ora 9 până la ora 17 în fiecare zi. Beach-barurile potolesc setea cu cocktailuri, frappeuri-uri și sucuri reci.

Noi am ales plaja Venid. În stânga portului se află această plajă catalogată cu blue flag.

Pe o stâncă, numele Dinev este scris în oglindă.

Ce poate fi mai relaxant decât să auziți sunetul plăcut al mării, razele soarelui să vă mângâie corpul şi să aveți alături un frappe rece?!

A doua plajă pe care noi am încercat-o este La Playa, aceasta aflându-se în partea dreaptă a portului Marina Dinevi.

Aici veţi fi întâmpinaţi de un imens beach-bar îmbrăcat în stuf, înconjurat de palmieri plantaţi în ghivece de dimensiuni mari. Plaja este amenajată cu umbreluţe acoperite tot cu stuf, având lângă bar canapele confortabile şi perne moi.

În stațiune sunt numeroase restaurante unde se poate lua masa, la prețuri foarte bune. Pentru cei care vor să se gospodărească singuri, există numeroase magazine de unde se pot aproviziona. Noi alegem să ne pregătim noi micul dejun, iar celelalte două mese să le luăm în oraș. Nu alegem niciodată all inclusive. Topul TripAdvisor pentru restaurantele din acea zonă ne ajută să luăm deciziile cu privire la locurile în care mâncăm.

Însă! Aveți grija unde parcați mașina dacă plecați cu ea din parcarea hotelului! Uitați-vă foarte bine după indicatoare. Nouă ne-a fost ridicată mașina deoarece nu am fost suficient de atenți la indicatoare și am parcat pe un loc de parcare care era destinat doar riveranilor. Deși oamenii de pe stradă aveau bunăvoință și doreau să ne ajute, bariera limbii i-au împiedicat sa o facă. Ei nu știau limba engleză sau română, iar noi nu știam limba bulgară. Într-un final, am întâlnit un băiat cu care ne-am putut înțelege și a sunat de pe telefonul lui la cei care se ocupau de ridicări și tractări, a vorbit cu ei și ne-a dat informațiile necesare cu ce avem de făcut. Într-un final, am ajuns la sediul firmei de tractări, ne-au dat procesul verbal, am plătit cam 25 leva și ne-am promis să fim mai atenți pe viitor.

De asemenea, vă recomand cu căldură să vizitați orașul Nessebar. Este un orășel mic, cochet, plin de istorie și cu multe magazine cu suveniruri. De aici am cumpărat un tablou superb, pictat de un artist local. Există numeroase terase cu priveliști superbe. Impresii despre Nessebar, cum puteți ajunge acolo și cum arată puteți citi aici.

În concluzie, dacă vă doriți o vacanță sau mini-vacanță la mare, cu un buget rezonabil și cât de cât aproape de casă, Sveti Vlas este cea mai bună alegere.

1
Ai ceva de zis? O poți face aici:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Autorii comentariilor
Cei mai noi autori ai comentariilor
  Inscrie-te  
Cele mai noi Cele mai vechi Cele mai votate
Anunță-mă de
trackback

[…] până în Nessebar facem cam 20 de minute cu mașina (impresiile despre Sveti Vlas le-am povestit aici). Întotdeauna, în ultima zi, alocăm 4-5 ore descoperirii acestui oraș. L-am vizitat de mai […]

Închide