Cât costă un test Covid-19 și unde se poate face

Cât costă un test Covid-19 și unde se poate face

Grecia a anunțat că din 15 iulie toți cetățenii care vor să intre prin punctul de frontieră Kulata- Promachonas sunt obligați să arate un rezultat negativ la testarea Covid-19, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR. 

Este necesar un test tip PCR realizat cu maxim 72 ore înainte de a intra în Grecia. Atenție! Cele 72 de ore sunt din momentul prelevării, nu de la primirea rezultatului!

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Chiar dacă aveți acest test, autoritățile din Grecia vă pot testa și ei la graniță pentru Covid-19.

În acest moment, nu numai Grecia solicită existența unui test negativ pentru Covid-19, ci și alte țări precum Austria sau Cipru.

În link găsiți lista de pe site-ul Ministerului Sănătății cu toate laboratoarele acreditate în acest moment: http://www.ms.ro/centre-testare/.

Mai jos găsiți o mică listă cu clinicile private la care se pot face aceste teste, ce reguli trebuie respectate înainte de prelevare și preturi pentru testele Covid-19:

SYNEVO – utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR). Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian. Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea.

Costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei și poate fi efectuat în 50 de centre Synevo din 36 de orașe din țară. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la  momentul recoltării.

Testul este disponibil pentru recoltare în centrele Synevo dedicate și se efecutează doar în baza unei programări online. O programare este valabilă pentru un singur pacient.

Aici găsiți pagina unde vă puteți programa online:

https://www.synevo.ro/oferte/testul-real-time-pcr-pentru-diagnosticarea-covid-19/

SANADOR – utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR). Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian. 

Recoltările se fac doar cu programare la 021 9699 sau completând formularul de pe site-ul lor.

Costul unui test Real Time PCR este de 350 lei. Termenul de execuție este de 1 zi iar rezultatele sunt disponibile în contul de pe site-ul sanador.ro.

Locație recoltare pentru București: Laborator Sanador Plevnei.

Aici găsiți pagina unde vă puteți programa online: 

https://www.sanador.ro/testare-covid

REGINA MARIA – utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR). Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian. Pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută cu 4 ore inainte de consumarea de alimente sau lichide.

Costul unui test Real Time PCR este de 340 lei și poate fi efectuat în toate punctele de recoltare. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la  momentul recoltării.

Testul este disponibil pentru recoltare în centrele Regina Maria dedicate și se efectuează doar în baza unei programări online. 

Aici găsiți pagina unde vă puteți programa online: 

https://www.reginamaria.ro/teste-covid#component-1

GRAL MEDICAL – utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR). Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian. 

Costul unui test Real Time PCR este de 350 lei și poate fi efectuat în toate punctele de recoltare. Timpul de eliberare al rezultatelor este de 24 de ore pentru București, Ploiești și 48 de ore pentru alte orașe.

Recoltarea se face în fiecare zi de luni până vineri, conform celor de mai jos, în următoarele orașe:

 • București – Clinica de Diagnostic GRAL Medical, Str. Traian Popovici, nr.79-91, la ora 8.30 și la ora 13.30.
                    – Gral Medical Lujerului,
  B-dul Iuliu Maniu, nr 18, Bl 15A, parter, sector 6 (L-V, ora 12.00-16.00, S-D, ora 8.00-10.00)
 • Ploiești – Clinica MC Gral Ploiesti, Str.Cuza Vodă nr.6, Bl.A8, la ora 12.00
 • Pitești – Clinica OncoFort Pitesti, Bld. Republicii nr.62, Tel: 0311000199 (între orele 7.30-8.30)
 • Craiova – CRR Gral Șoimului, Str. Șoimului nr. 20, Tel: 0723313028
 • Vâlcea – CRR Gral Vâlcea, Str. Calea lui Traian nr. 82, Tel:0350412568 / 0725349143
 • Bacău – Clinica OncoFort Bacău, Str. Republicii nr. 31, Tel:0735541808 / 0740896606
 • Focșani – Clinica OncoFort Focșani, Str. Bucegi nr. 28, Tel: 0311000201

Pentru mai multe informații, puteți suna la Call center: 021 323 0000.

LABORATOARELE PRAXIS –  utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR). Cu minim 2 ore înainte de recoltarea probelor nu se va bea și nu se va mânca.

Costul unui test Real Time PCR este de 250 de lei, cu eliberarea rezultatelor în aceeași zi și poate fi efectuat în mai multe centre din țară. 

Rezultatele se eliberează și în limba engleză, la solicitare. Rezultatele pot fi vizualizate online, la adresa rezultatepacienti.laboratorpraxis.ro sau intrând pe site-ul lor laboratorpraxis.ro și dând click pe butonul portocaliu din dreapta sus “Vizualizare rezultate pacienți”. Se va introduce CNP-ul și codul de acces precizat în partea de jos a bonului de eliberare rezultat (document primit de la recepția laboratorului), apoi se dă click pe “Descarcă”. Documentul descărcat poate fi tipărit.

MEDLIFE – utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR). Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian.

Costul unui test Real Time PCR este de 340 de lei și poate fi efectuat în laboratoarele RT-PCR Medlife din București, Sfântu Gheorghe și Timișoara. Timpul de eliberare al rezultatelor este de 72 de ore de la momentul recoltării.

Testul se efecutează doar în baza unei programări prin call center (021 9646), la recepția Medlife sau online. O programare este valabilă pentru un singur pacient.

Aici găsiți pagina unde vă puteți programa online:

http://nefrica.medlife.ro/web/test-covid#programeaza-te

MEDSANA – utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR). Probele recoltate sunt secreție nasofaringiană și orofaringiană. Prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea; pacientul nu trebuie să fie în tratament cu soluții oftalmice și picături nazale.

Costul unui test Real Time PCR este de 420 de lei și poate fi efectuat în clinica Medsana Cotroceni, pe baza de programare în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 12.00 – 14.30. Rezultatele sunt disponibile în 3-4 zile lucratoare în funcție de momentul recoltării sau în 1- 2 zile lucratoare în funcție de momentul recoltării (cu taxă de urgență).

Aici găsiți pagina unde vă puteți programa online:

https://www.medsana.ro/noutati/screening-infectie-covid-19-testare-pcr-si-testari-serologice-disponibile-acum-in-clinicile-medsana

Indiferent unde vă programați, vă recomand să ajungeți cu 15-20 de minute înainte de ora programată. 

Dacă știți clinici sau spitale care nu sunt pe listă și care face astfel de teste, puteți lăsa un mesaj cu numele unității, cât a costat testul, cât a durat și ce experiență ați avut cu ea.

Multă sănătate tuturor și vacanțe frumoase!

Ai ceva de zis? O poți face aici:

avatar
  Inscrie-te  
Anunță-mă de
Închide