Casa Timiș sau conacul dintre vii

Casa Timiș sau conacul dintre vii

În urmă cu ceva timp, ne-a fost recomandată Casa Timiș, un frumos conac boieresc restaurat în urmă cu ceva ani. Deoarece am respectat recomandările autorităților și nu ne-am mai plimbat de ceva timp, așa cum obișnuiam, într-o duminică, la prânz, am hotărât să facem o vizită acestui loc, mai ales că auzisem numai vorbe de laudă la adresa lui. Am sunat, am făcut rezervare pentru a lua prânzul, și am plecat.

Casa Timiș, până acum ceva timp fiind cunoscută sub numele de Conacul Domniței Ralu, este un conac în stil neoromânesc cu arcade, coloane groase și motivele arhitecturale de inspirație tradițională care se îmbină perfect.

Casa Timiș se află într-o frumoasă zona viticolă, exact între vii, în Chițorani, Bucov, între Ploiești și Buzău.

Distanța de aproximativ 80 km dintre București și Casa Timiș am făcut-o într-o oră și cinci minute (pe ceas!). Sunt și indicatoare pe drum care te ghidează și îți sugerează că drumul este cel corect. Drumul a fost bun. Am mers pe DN1 și E60.

 Conacul are foarte multe locuri de parcare, din păcate, toate în soare. Au plantat copaci care pot oferi umbră, însă sunt micuți încă, mai trebuie să treacă ceva ani până vor umbri mașinile.

Conacul poate gazdui si evenimente, în timpul vizitei noastre pregătindu-se un mic eveniment pe o terasă. 

Așezat pe un deal, conacul are o priveliște minunată. Sentimentul că ești departe de agitația orașului, că te poți relaxa în voie, cu un pahar de vin sau o limonadă, este ireal, mai ales după o perioadă de stat în casă.

Situat între vii, conacul deține o impresionantă cramă de vinuri completată de un meniu tradițional reinterpretat în varintă modernă. 

Mesele sunt împărțite în 4 zone, cu destul spațiu între ele, respectând recomandările de distanțare. Chelnerii erau cu mănuși și măști, când se elibera o masă, aceștia o dezinfectau. Există și un loc de joacă pentru copii măricel, la suficientă disanță de terasa conacului, astfel încât oaspeții să nu fie deranjați de exhuberanța micuților.

Din păcate, nu am încercat vinurile cramei, fiind cu mașina, însă am încercat majoritatea limonadelor din meniu: limonadă cu pepene roșu și mentă, limonadă cu lavandă și lime, limonadă cu cătină, limonadă cu zmeură și limonadă cu mango, fructul pasiunii și mentă. Toate au fost foarte bune, unele puțin prea dulci pentru gustul meu.

Mâncarea a fost bună, deosebită, preparată cu grijă și atenție la detalii. Meniul nu este foarte mare, noi alegând ca aperitive măduvă la cuptor cu salată de pătrunjel (37 lei – 450 g) și trio de tradiții românești (zacuscă, salată de vinete și salată țelină – 32 lei – 200 g), iar ca feluri principale file de calcan cu cremă de mămăligă și trufe (98 lei – 450 g) și piept de rață cu varză și sos de Cabernet Sauvignon (78 lei – 400 g). Carnea a fost făcută perfect, garniturile suficiente.

Desertul a fost extraordinar, o simfonie de culori și arome care s-au potrivit perfect cu priveliștea și sentimentele de liniște și calm: Gustul Pădurii cu cremă de cătină (35 lei – 150 g).

Meniul poate fi consultat aici: https://casatimis.ro/restaurante/restaurant/#1544799114034-ebca17ae-aec1.

Personalul a fost foarte amabil, recomandările lor fiind excelente.

Pentru degustări de vinuri, trebuie făcută o solicitare pe e-mail, separată de cea pentru servirea mesei sau a cazării.

De această dată nu am înnoptat acolo, însă plănuim ca pe viitor să alegem una dintre cele 7 camere disponibile în conac. Am înțeles că există și 3 apartamente, pentru familii mai măricele. O cameră costă 600 lei – mic dejun inclus, iar un apartament 760 lei – și aici este mic dejun-ul inclus.

Pentru mai multe detalii, se poate accesa site-ul https://casatimis.ro/ sau pagina lor de Facebook https://www.facebook.com/casatimis.ro/.

Casa Timiș este o oază de relaxare elegantă, înconjurată de un peisaj superb. Conacul original, mâncarea delicioasă și personalul amabil, care cunoaște bine meniul, mă fac să vă recomand locul pentru o ieșire de weekend, fie cu prietenii, fie în cuplu.

Ai ceva de zis? O poți face aici:

avatar
  Inscrie-te  
Anunță-mă de
Închide