Lacul Como și Bellagio

Lacul Como și Bellagio

Lacul Como este una din acele locații turistice super faimoase din Italia și pe care orice iubitor de călătorii îl are pe lista de dorințe. Lacul se regăsește în majoritatea topurilor cu cele mai frumoase lacuri din lume.

Nouă ne place ca de fiecare dată, în timpul vacanțelor, să petrecem puțin timp și într-un colț verde: un parc, o grădină etc.. Câteva clipe petrecute astfel ne umplu de energie și ne dau o stare de bine pentru perioada când ne întoarcem în aglomerația din București. O astfel de evadare am avut și în Italia, într-o zi pe care am ales să o petrecem la lacul Como.

După câteva zile petrecute în forfota din Milano, vizita la lacul Como a fost ca un refresh. Acesta a reușit să ne impresioneze și să ne facă să ne dorim să revenim pentru a petrece mai mult timp aici.

Orășele cochete cu străduțe înguste și terasate străjuiesc malurile lacului. Acestea sunt amplasate la poalele munților, oferind priveliști atât de frumoase încât ți se taie respirația.

Celebrități precum George Clooney, Madonna, Sylvester Stallone, Daniel Craig, David Beckham sau Gianni Versace dețin case pe malurile lacului. Acest lucru spune multe, nu?

Pentru a ajunge la lacul Como, am luat trenul din gara centrală din Milano, cu direcția Como Lago Nord. Bilete se pot cumpăra de la ghișeu sau de la automatele din gară. Trenurile circulă din oră în oră. Călătoria durează aproximativ o oră, prețul unui bilet fiind de circa 6 euro.

Condițiile de călătorie sunt extrem de confortabile, raportul calitate-preț fiind unul foarte bun. Peisajele pitorești văzute în timp ce traversam mica porțiune din Toscana Lombardia ne-au încredințat că am făcut o alegere bună în petrecerea acestei zile.

Odată ajunși în Como, a trebuit să căutăm debarcaderul de unde plecau vaporașele către diverse orășele de pe malul lacului.

Noi am optat pentru o călătorie a cărei destinație finală a fost Bellagio, unul dintre cele mai frumoase orășele din zonă, perla lacului Como.

Călătoria a durat o oră și, în acest timp, ne-am putut bucura de priveliști minunate. Bellagio este orașul cu cea mai privilegiată așezare pe lac, de pe malurile lui putându-se zări cele 3 brațe ale lacului Como, dar și munții cu vârfuri de peste 2000 de metri.

În Bellagio ne-am plimbat fără hartă, ne-am lăsat duși de drum. Acesta este un orășel extrem de pitoresc, ale cărui clădiri se cațără pe stâncile din imediata vecinătate a lacului. Imediat ce am coborât de pe ferryboat, am văzut străduțe ascendente înguste, cu terase acoperite de sute de flori cățărătoare, cu mii de miresme îmbietoare care ne făceau poftă… un amestec de mirosuri gastronomice cum numai în Italia poți simți.

Am umblat de pe o străduță pe alta, ne-am strecurat prin pasaje înguste, am admirat vile cu grădini frumos amenajate și îngrijite, case de vacanță, terase, clădiri ce poartă patina timpului, dar care aveau și forme ciudate, multe cu o panoramă splendidă asupra lacului și a munților.

Ateliere de muzică și artă, cafenele, băcănii, magazine micuțe cu obiecte splendide, de o calitate foarte bună, flancau micuțele străzi din centrul orașului. Bijuterii din aur, argint și oțel, speciale, unice, ne-au făcut cu ochiul din vitrine frumos amenajate. De asemenea, am văzut o multitudine de țesături din mătase naturală, cu design unic, Como fiind unul dintre cei mai buni producători din industria de mătase din Europa.

Am văzut și obiecte confecționate din lemn de măslin, de la tăvi cu forme ciudate la piese de șah, finisate în cele mai mici detalii de meșteșugari pricepuți.

Plimbarea a fost de vis, cu excepția soarelui care bătea destul de puternic pentru sfârșitul lunii mai. Ochelarii și pălăriile de soare ne-au fost cei mai buni aliați în orele petrecute aici. Și sticlele cu apă!

Deși există și atracții turistice cum ar fi vila Serbelloni (care nu poate fi vizitată deoarece aparține fundației Rockefeller) și vila Melzi ( 6 euro/biletul), noi am preferat să descoperim toate străduțele și pisicile din Bellagio. Fiecare străduță avea pisica ei!

Vegetația mediteraneană, leandrii înfloriți în toate culorile, munții, turcoazul apei  și vilele colorate pe fundal ne-au făcut să credem că suntem într-un alt colț al paradisului. Paradisul nostru are foarte multe colțuri!

Într-un final, răpuși de foame și soare, dar și de mirosurile împrăștiate în aer de diversele mâncăruri tradiționale italienești, am ales o trattoria în care ne-am răsfățat cu o pizza grozav de bună și o bere rece.

Prețurile au fost destul de piperate, aș spune, dar nu au cum să fie altfel ținând cont de locația turistică, de fluxul de turiști și de faima locului.

Înainte de plecare, am ales să ne plimbăm pe mitica “Via dell Amore”. Această faleză pe malul lacului pe care ei o numesc “Cararea Iubirii” are frumusețea tipică a Italiei: clădiri, terase și flori viu colorate. Soarele lumina frumos lacul, iar cu ajutorul lui culoarea verde turcoaz ne-a bucurat ochii și sufletul.

Am concluzionat atunci că tare faină trebuie să fie o vacanță întreagă la Como. Bellagio este locul în care vii să te pierzi printre străduțe, cu zâmbetul larg și ochii plini de uimire. Munte este din plin, am văzut și mici plaje amenajate pe mal, orașele cochete sunt, cu siguranță n-ai cum să te plictisești. Când va fi vacanța aia, nu se știe încă… Lumea-i prea mare și viața e prea scurtă pentru toate, nu-i așa?

2
Ai ceva de zis? O poți face aici:

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Autorii comentariilor
AuraMonica Cei mai noi autori ai comentariilor
  Inscrie-te  
Cele mai noi Cele mai vechi Cele mai votate
Anunță-mă de
Monica
Vizitator
Monica

Acest articol m a convins să mă înscriu intr o excursie Agetur ,pe 26 august , lacurile din nordul Italiei

Aura
Vizitator
Aura

Felicitări! O să aveți amintiri minunate, imagini care vă vor alina dorul de locuri frumoase atunci când nu puteți călători.

Închide