Bacoa – locul în care am mâncat cel mai bun burger

Bacoa – locul în care am mâncat cel mai bun burger

Eu și Alex suntem gurmanzi! Orice mâncare pregătită bine, asezonată cum trebuie și din ingrediente proaspete își găsește loc în inima noastră, dar și în rețetarul nostru. Familia și prietenii ne descriu drept pretențioși la mâncare, însă noi considerăm că suntem doar corecți și încercăm să apreciem mâncarea la justa ei valoare. Nu ne ghidăm după principiul mâncăm ca să trăim, ci trăim ca să mâncăm. Burgerul se află printre felurile noastre preferate de mâncare, dar foarte rar am mâncat unul care să fie într-adevăr pregătit cum trebuie și bun, nu doar o chiftea într-o chiflă. În București am făcut un fel de tur al restaurantelor care se laudă că fac burgeri buni, dar, în majoritatea cazurilor, erau burgerii erau mediocri.

În ianuarie 2019 am petrecut 3 zile în Barcelona și nu puteam rata ocazia de a mânca la Bacoa, un restaurant specializat pe burgeri despre care auzisem numai lucruri bune.

Bacoa este restaurantul în care am mâncat cel mai bun burger din viață! Acest restaurant se află la doi pași de Piața Catalunya (adresa completă: Ronda de la Universitat, 31) și este mereu plin.

Sistemul de comandă poate părea dificil la prima vedere, dar de fapt este foarte simplu: există un formular de comandă pe tejghea și bifezi acolo ce dorești: ce tip de carne/chiflă, ce legume, ce garnitură, cât de bine să fie făcută carnea etc.. Dacă cineva nu se descurcă, primește ajutor în completarea formularului.

Am apreciat dorința lor de a pune accent pe prepararea ingredientelor în casă, cuvântul “homemade” fiind scris foarte des: homemade mayo, homemade teriyaki glaze, homemade BBQ sauce, homemade pickles, homemade fries.

Acest lucru lasă impresia că totul este proaspăt, mai bun, fără E-uri și alte prostii. Și, majoritatea, chiar sunt mai bune!

Pentru noi, burgerul înseamnă carne de vită! Nu pui, nu porc!

Toți burgerii lor conțin automat maioneză de casă, salată verde, ceapă proaspătă, roșii, iar carnea este pregătită medium. Dacă cineva dorește să elimine/modifice ceva, o poate face.

La garnituri există 5 opțiuni: cartofi prăjiți Bacoa (clasici), cartofi tăiați în bucăți mai mari numiți Rusticas, salată mixtă de verdețuri, cartofi  Rusticas acompaniați de un sos de chutney de roșii și un sos aioli din usturoi copt și cartofi Rusticas cu un sos aioli din usturoi copt și chorizo și sos relish din cârnați catalani. Bineînțeles, noi am ales unii clasici și a doua variantă de Rusticas.

După ce am achitat la casă, am primit un număr și am așteptat să ne vină comanda.

Pe masă existau 2 sosuri home made: un ketchup dulce și unul picant. Pe noi nu ne-a impresionat nici unul, din păcate.

Noi ajunsesem la puțin timp după ora de deschidere și era destul de gol. Însă, în cele 5 minute cât am așteptat să ne vină comanda, s-au umplut aproape toate mesele.

Eu am comandat un burger clasic care conținea ingredientele basic. Alex a ales un burger cu antricot de vită, premium cut, maturat 35 de zile, pregătit medium rare. Restul ingredientelor și le-a ales el.

Ambii au fost delicioși! Carnea a fost făcută exact așa cum trebuie, medium la mine și medium rare la Alex. Ni se topea în gură! Chifla aurie, prăjită puțin și ea (și făcută de ei, bineînțeles), nu s-a fărâmițat în timp ce mâncam, oferind un suport excelent pentru ingrediente.

Ingredientele au fost în cantitate perfectă, astfel încât le-am putut simți pe fiecare în parte și împreună, creând un burger perfect.

Cartofii au fost buni, însă sosurile nu ne-au impresionat în mod special.

Papilele noastre au zburdat de bucurie!

Pentru cei care nu sunt prieteni cu vita, în meniu mai există și 3 variante cu pui, dar și 3 variante vegetariene.

Pentru desert vă recomand să vă îndreptați atenția către alte locuri, ei având doar 2 sortimente de înghețată (dar făcute special pentru sau de ei).

Prețurile sunt cam ca în București: burgerul clasic 5,9 euro, cartofii prăjiți simpli 2,5 euro, o înghețată 2,95 euro. Cel mai scump burger costă 8,5 euro, burgerul La Bacoa, acesta fiind și cel mai bine vândut (conține: bacon, salată, brânză Cheddar, brânză semi-cured, castraveți murați homemade și muștar homemade).

Dacă vă aflați în Madrid, Salamanca, Lleida sau Barcelona și aveți poftă de un burger bun-bun, mergeți la Bacoa și faceți-vă pofta. Doar în aceste orașe îi găsiți. Programul la Bacoa Universitat este de luni până duminică, de la ora 12 am la ora 1 pm.

Mai multe detalii despre ei găsiți pe site-ul lor www.bacoaburger.com/en/

Noi de abia așteptăm următoarea vizită la Bacoa, locul în care burgerii te fac să zâmbești de fericire.

Ai ceva de zis? O poți face aici:

avatar
  Inscrie-te  
Anunță-mă de
Închide