Chalet Castello

Chalet Castello

Toată lumea știe că grecii sunt oameni primitori, ospitalieri și mereu cu zâmbetul pe buze. Însă, cred că noi am găsit unii dintre cei mai cei. Dar să vă povestesc cum am dat de ei:

Într-una dintre vacanțele în Grecia, în anul 2014, după o plimbare în pitorescul sat Paleo Panteleimonas, înfometați fiind, căutam un loc în care să luăm masa de seară. Am văzut un indicator către Chalet Castello și am urcat și coborât toate pantele de la poalele muntelui Olimp pentru a ajunge acolo. Am descoperit o clădire frumoasă, îngrijită, cu multe ghivece de flori colorate și copaci. O parcare care putea găzdui vreo 5 mașini ne-a ajutat să parcăm mașinile repede și fuga în restaurant. Noi am urcat scările, dar, pentru cei obosiți sau mai leneși, un lift din sticlă duce la recepție.

O ospătăriță foarte amabilă ne-a condus prin restaurantul elegant, foarte curat și destul de gol la acea oră (era în jurul orei 17). Priveliștea ne-a tăiat respirația! Unul dintre cele mai frumoase peisaje pe care le-am văzut vreodată se desfășura în fața ochilor: panorama superbă a Mării Egee şi chiar a braţului Kasandra din peninsula Halkidiki, castelul din Platamonas și multă verdeață. Cuvintele sunt de prisos, așa că voi lăsa pozele să vorbească în locul meu:

Interiorul restaurantului este deosebit de plăcut, tradiţionalul împletindu-se cu modernul. Pe lângă pereţi, stâlpi şi pardoseli din piatră pe care se află decorațiuni şi mobilier din lemn masiv, întâlnim elemente din sticlă şi fier forjat.

Meniul este alcătuit din preparate tradiționale grecești, ingredientele fiind din producția proprie. Ne-am răsfățat cu salată grecească, cotlete de berbecuț, ciolan de porc cu diverse garnituri, paste proaspete cu carne de vită și altele de care nu îmi mai amintesc.

V-am spus că grecii sunt ospitalieri, așa că ne-au adus din partea casei un aperitiv constând din cârnaţi, măsline, o mâncare cu ardei gras și sos de roșii, pâine caldă, o sticlă de un litru de apă plată, desert (sufleu de ciocolată, prăjitură de casă) şi digestiv (mastika şi lichior).

Totul a fost deosebit de gustos! Prețurile sunt foarte bune, având în vedere calitatea și cantitatea mâncării.

La sfârșit, am aflat că aceast loc minunat este o afacere de familie. Ne-am simțit respectați și răsfățați, așa cum se cuvine să te simți într-o vacanță.

Am hotărât ca nu trebuie să îi ratăm data viitoare când mai vizităm zona sau suntem în tranzit.

Zis și făcut! În altă vacanță, în anul 2018, în drumul nostru către Kalamata, am rezervat o cameră la Chalet Castello. Rezervarea am făcut-o pe mail, nefiind nevoie să achităm ceva în avans. S-a mers pe încredere.

Am fost cazați în camera Dias, o cameră pe colț de la penultimul etaj, cu o priveliște superbă asupra Mării Egee și a muntelui Olimp. De fapt, era un fel de apartament, având și un mic living.

Camerele erau pavate cu gresie pe jos. Dormitorul avea pat matrimonial, șemineu, un fotoliu, o măsuță rotundă din sticlă, un tv, o oglindă mare, aer condiționat, un șemineu din piatră și două noptiere. O perdea și draperii imense ascundeau peretele care era în întregime din sticlă.

Livingul (mai bine zis mini living) avea o canapea, un șifonier, un tv, o comodă în care era ascuns un frigider micuț (cu două sticle de apă în el), un scaun, un filtru de cafea și o masă din sticlă.

Balconul mare, de jur împrejurul camerei, era pavat cu gresie și dotat cu o măsuţă, două scaune și un balansoar. Balustrada trainică din lemn se integra frumos în peisaj.

Baia, amplasată pe holul dintre mini living și dormitor, era destul de spaţioasă (cca 4 mp) şi era dotată, pe lângă obiectele sanitare obişnuite, cu feon, consumabile de toate felurile şi de cea mai bună calitate – nu mai vorbim de curăţenie, cuvânt care caracterizează întregul interior al pensiunii, la superlativ! Am primit prosoape, halate de baie și papuci de baie.

Au și room service și am profitat de asta comandând două cappuccino cremoase care au venit însoțite, din partea casei, de o dulceață de casă incredibil de bună.

Micul dejun, inclus în preţul de cazare, se serveşte în mod normal începând cu ora 8.30, dar se poate negocia acest aspect, anunţând de seara la ce oră vrei să mănânci. Acesta a constat în: ouă ochiuri, omletă, cârnăciori, șuncă de Praga, caşcaval, brânză topită, roşii, castraveţi, măsline, pâine cu seminţe și încă vreo două feluri, unt, gemuri făcute de ei, chec, orez cu lapte, cornuri cu unt, cornuri umplute cu diverse, prăjituri de casă, fructe proaspete, suc natural, cafea, ceai, apă plată etc., toate din belşug.

După ce-am servit micul dejun, am luat bagajele din cameră, am mai schimbat câteva cuvinte cu proprietara care ne-a chestionat în legătură cu circuitul nostru, s-a asigurat că ne-am simţit bine la pensiunea ei, ne-a urat „Drum bun” şi ne-a mai poftit pe le ei! Lucru pe care o să îl mai facem cu mare plăcere! Chiar în vara aceasta!

Bineînțeles, nu puteam avea vacanță fără peripeții! Mi-am uitat o rochie în șifonier. Fiind deja pe autostradă când am realizat cât de amețită am fost, i-am sunat și i-am rugat să verifice șifonierul și să păstreze rochia 2 săptămâni, până ne întoarcem. Ceea ce s-a și întâmplat: rochia mea a fost în siguranță.

În drumul spre casă, am trecut pe la ei pentru a-mi recupera rochia. Am ajuns pe la ora 9 dimineața. Ne-au primit ca pe niște vechi prieteni, cu îmbrățișări și pupici. Am stat câteva minute la povești și nu ne-au lăsat să plecăm până nu am servit ceva de dimineață: sandwish-uri calde, suc proaspăt de portocale, cappuccino, prăjituri de casă, apă, puțin lichior pentru energie (dar pe care nu l-am băut). Am refuzat inițial, dar, gândindu-ne că ne așteaptă un drum destul de lung până acasă, am hotărât să acceptăm oferta. La final, când am vrut să achităm, am aflat că toate au fost din partea casei.

Mai mult, deoarece am întrebat la un moment dat unde pot găsi un anumit tip de măsline pe care îl serveau și ei, ne-au adus cadou un borcan mare plin cu măsline.

La plecare, ne-am strâns în brațe și am promis să ne revedem la anul, dar pentru mai mult timp.

Acești oameni sunt speciali și pun suflet și pasiune în ceea ce fac. Și asta se vede și se simte!

Chalet Castello este poziționat strategic față de mai multe obiective: stațiunile Platamonas (la 3 km depărtare) și Nei Pori (la 10 km depărtare), castelul din Platamonas, Valea Tembi, vechiul sat din Paleo Panteleimonas și chiar Meteora.

Ţinând cont de faptul că pentru o cameră impecabilă, cu acest mic dejun pantagruelic inclus, am plătit 65 de euro, vă las pe voi să apreciaţi raportul calitate-preţ al acestui loc minunat – eu nu pot decât să vă recomand cu toată încrederea o oprire, fie ea şi de-o noapte, în drum spre sudul Greciei!

3
Ai ceva de zis? O poți face aici:

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Autorii comentariilor
AuraCristina Cei mai noi autori ai comentariilor
  Inscrie-te  
Cele mai noi Cele mai vechi Cele mai votate
Anunță-mă de
Cristina
Vizitator
Cristina

In Kalamata unde v-ați cazat? Mulțumesc

trackback

[…] să vizităm acest loc mirific, așa că am purces din hotelul în care eram cazați (am povestit în acest articol despre el), cu mașina personală, spre […]

Închide