Taverna La Grecu

Taverna La Grecu

Dacă vă aflați în Giurgiu și foamea vă dă târcoale, vă recomand din toată inima să mergeți la Taverna La Grecu.

După cum sugerează și numele, această tavernă are specific grecesc, fiind condusă atât în bucătărie, cât și în afară, de greci.

Ingredientele sunt proaspete, de calitate și aduse din Grecia, astfel încât savoarea preparatelor grecești să fie reprodusă cât mai bine.

Meniul este format, preponderent, din fructe de mare și pește, dar nici porcul, vita sau puiul nu lipsesc.

Aici am mâncat cea mai bună caracatiță la grătar: fragedă, gustoasă, perfect asezonată, gătită perfect.

Portokalopita, celebra prăjitură grecească cu portocale, este pregătită perfect. O singură dată s-a întâmplat sa fie prea tare, foile nefiind însiropate cum trebuie.

Tzatziki cu dovlecei sau vinete pane, pită grecească, calamari umpluți cu feta, diverse tipuri de pește (biban de mare, doradă, chefal etc) pot alina dorul de meleagurile elene și face așteptarea până la vacanță puțin mai ușoară.

Locul în care taverna a prins viață este o casă veche, cu decorațiuni exterioare frumoase, tavane înalte și uși grele, așa cum numai casele boierești aveau. Aceasta a fost renovată și câteva decorațiuni cu aer grecesc dau culoare.

Personalul este politicos, atent și prompt. Am pus zeci de întrebări și de fiecare dată am primit un răspuns care mi-a satisfăcut curiozitatea.

Prețurile sunt cele normale pentru preparatele din fructe de mare și pește, puțin mai ieftine față de cele din București. Porțiile sunt suficient de mari încât să nu poți mânca mai mult de un aperitiv și un fel principal. Noi ne chinuim și cu un desert.

Din păcate, o problemă o constituie lipsa locurilor de parcare. Noi am fost în timpul săptămânii, între orele 14 – 18, și de abia am găsit un loc de parcare. Și în restaurant erau doar câteva mese ocupate. Nu știu unde se parchează mașinile atunci când sunt evenimente și restaurantul este plin.

Apropo de evenimente, la fiecare sfârșit de săptămână se organizează ceva: o petrecere cu muzică grecească (cu muzică live, bineînțeles), un concert cu vreo trupă sau artist, o piesă de teatru sau un brunch grecesc. Noi nu am ajuns la nici un eveniment, din păcate, dar ne dorim să o facem pe viitor.

Vara, o terasă frumoasă și destul de mare devine gazda petrecerilor și a oaspeților în căutare de bucate grecești.

Ca o concluzie, dacă ajungeți în Giurgiu și vă este foame sau pur și simplu vă este dor de bucatele grecești, vă recomand Taverna La Grecu. Cu siguranță nu o să regretați. Dați-mi de știre dacă o faceți și ce impresie v-a lăsat.

1
Ai ceva de zis? O poți face aici:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Autorii comentariilor
Cei mai noi autori ai comentariilor
  Inscrie-te  
Cele mai noi Cele mai vechi Cele mai votate
Anunță-mă de
trackback

[…] Taverna La Grecu, în cazul în care vă este foame. Este un restaurant cu specific grecesc, în care noi am mâncat de foarte multe ori. Ingredientele preparatelor sunt aduse din Grecia, sunt proaspete și de calitate. Bucătarul este grec, bineînțeles, la fel ca proprietarul. Puteți citi aici un review al tavernei. […]

Închide